חומרי גלם

שמן אבוקדו

Avocado oil / PERSEA GRATISSIMA

עץ ירוק עד ממשפחת העריים.  מקורו באזורים ביצתיים בדרום אמריקה. שמן האבוקדו הוא אחד מהשמנים הצמחיים הראשונים אשר הופקו ע”י תרבויות קדומות, הוא שימש את נשות השבטים במקסיקו ואריזונה למטרות יופי.

שמן אבוקדו אורגני בכבישה קרה מופק מציפת הפרי אותה אנו אוכלים. בתהליך הכבישה מתקבל  שמן  צמיגי בעל צבע ירוק כהה. השמן  עשיר בחלבונים, חומצות אמינו, לציטין, ויטמיני A,D,B,  בתכולה גבוהה של ויטמין E (טוקופרול) ונחשב לאנטיאוקסידנט עוצמתי  (נוגד חמצון) רב עוצמה המסייע במניעת מחלות לב והאטת תהליכי ההזדקנות.

כף (15 מ”ל) שמן אבוקדו מספקת כ-20% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין E למבוגרים, וכ 35-50% מצריכה היומית המומלצת לילדים ולבני נוער.

ניסיונות קליניים מצביעים על כך ששמן האבוקדו, למרות צמיגותו, נספג בעור בקלות רבה.  משערים כי חלק מהגורמים לכך הם תכולת החומצה פלמיטולאית, הנדירה בשמנים צמחיים.

במוצרי הידרולה שמן אבוקדו נמצא בקרם הלילה המשקם. שמן האבוקדו מעשיר את העור בלחות, תורם לאיזון האלסטיות  בעור, מאזן את נזקי החמצון וקרינה מהחשיפה לשמש. מונע איבוד לחות ומעניק לעור הפנים ברק טבעי  ומראה חיוני.

שמן בוראג’ 

BORAGO OFFICINALIS SEED OIL

הבוראג’ הוא צמח חד שנתי בעל פרחים כחולים בהירים דמויי כוכב. הבוראג’ גדל באזורים קרים בצפון אירופה וצפון אמריקה. עלי הבוראג’ ופרחיו משמשים לקישוט מזון ולטיבול משקאות חריפים.

השמן מופק מהזרעים הצמח.

שמן הבוראג’ עשיר בחומצה גמא-לינולנית (אומגה 3) ובחומצה גלא-לינולאית (אומגה 6)

מכיל חומצות שומן מיוחדות 20-24% המסייעות לגוף לייצר פרוסטגלנדין –הורמונים המסייעים לריפוי דלקות פנימיות וחיצוניות. בנטילה פנימית שמן הבוראג’ מעודד ייצור הורמונים ומסייע לאיזון תופעות הורמונלית

שמן הבוראג’ רך למגע , נספג בקלות ואינו מותיר תחושת שמנוניות, נחשב לשמן אנטי-אייג’ינג’  הנלחם בהזדקנות וממריץ תהליכי שיקום. הוא מגביר זרימת דם,  מסייע להחלמת דלקות עור, סבוריאה, אקזמה, דרמטיטיס, פסוריאזיס ועוד. מרגיע אלרגיות, פריחות ואדמומיות. מעודד התחדשות תאי העור,  מונע הופעת קמטוטים וקמטים,  מאזן צלקות טריות ומטשטש צלקת ישנות . שומר על מראה עור צעיר וגמיש רווי בלחות טבעית.

  

במוצרי הידרולה שמן הבוראג’ נמצא סרום האינטנסיבי  ובקרם יום המחדש. הבוראג’ מעניק לחות מזינה הפועלת לשיקום, הרגעה והתחדשות. מתאים במיוחד לבעלי עור אלרגי ורגיש.

מיצוי שמן גזר

מופק מהשרייה של גזר אורגני מיובש וטחון בשמן צמחי בכבישה קרה. לשמן המתקבל לאחר הסינון צבע כתום חזק. שמן גזר עשיר בוויטמיני B,C,D,E,K, הבולט מכולם הוא ויטמין A: מעכב הזדקנות אקטיבי המרכך ושומר על אלסטיות העור, מגן מפני נזקי השמש והסביבה, מרגיע דלקות וגירויים, מונע התחמצנות תאי עור ומעודד התחדשות תאים.

במוצרי הידרולה מיצוי שמן גזר נמצא בקרם העיניים הפעיל. מיצוי שמן הגזר מזין ומחייה את האזור העדין מסביב לעיניים, מתקן נזקי שמש, ממריץ התחדשות תאים ומעניק לעור מסביב לעיניים מראה מוצק ומואר.

שמן דקל

ELAEIS GUINEENSIS (PALM) OIL

השמן המופק מרסק ציפת פרי עצי דקל טרופיים, יש המכנים אותו “שמן תמרים”. גדל במערב אפריקה, מלזיה ואינדונזיה.

שמן במרקם חמאתי רך ונעים למגע,  עשיר בוויטמין A: אלפא קרוטן (כ-35%) ובבטא קרוטן (כ-55%) המזרזים את התחדשות העור, מעודדים אלסטיות ומעשירים את העור בלחות. 

שמן דקל מחזק את ממברנת התא ומסייע הזנת שכבות ההיפודרמיס והאפידרמיס בעור. הוא  מרכך, מזין ומונע התאדות הלחות הטבעית.  מסייע בחידוש רקמות ומשקם עור עייף ויבש.

במוצרי הידרולה שמן דקל נמצא בקרם יום מחדש, קרם עיניים פעיל, קרם הבהרה אקטיבי. שמן דקל מזין ושומר ומעשיר את העור בלחות טבעית.

הממליס

HAMAMELIS VIRGINIANA

צמח ממשפחת ההממליים, מקורו באירופה, בארה”ב ובקנדה. ההממליס הוא צמח מכווץ ((astringent בזכות הריכוז הגבוה של טאנינים, חומרים פעילים המקרישים ומשקעים חלבונים ברקמות ריריות ופצועות. ההממליס מאחה חתכים, פצעים וזיהומים פתוחים בעור. מאלחש כאבים ומעכב תהליכים דלקתיים, מחזק כלי-דם , מעודד התחדשות רקמות, מכווץ, מונע דלקות ועוצר דימומים. הוא נמצא במשחות לטיפול בטחורים, פיסורה, דלקות חניכיים, איחוי פציעות ושטפי דם. 

ההממליס מסייע בייצוב קולגן ואלסטין, מחטא וסופח לכלוך, וירוסים וחיידקים על פני העור , מרגיע אלרגיות ודלקות על פני העור  מעודד כיווץ וריפוי פצעים.

במוצרי הידרולה צמח ההממליס נמצא בקרם ניקוי אקטיבי. ההממליס סופח שאריות לכלוך ואיפור,   מרגיע דלקות וגירויי עור,  מכווץ  מאחה כלי דם ומותח את עור. ההממליס מהווה מחטא טבעי מושלם לעור נקי ורענן.  מתאים במיוחד לבעלי עור אלרגי ורגיש

ויטמין e

TOCOPHERYL ACETATE

התגלה בשנת 1923 ע”י חוקרי כימייה בתהליך זיקוק נבט החיטה והיה לוויטמין החמישי שהתגלה לאנושות. החוקרים העניקו לו שם מדעי טוקופרול שבתרגום מהיוונית העתיקה מתפרש כ”מקדם לידה”. לאחר שנמצא כפותר בעיות עקרות בעכברי מעבדה

ויטמין E הינו אנטי-אוקסידנט אקטיבי ונחשב  לשמן לאנטי-אייג’ינג’ . ויטמין E חיוני לתהליכי החיים והינו שותף אקטיבי בבניה וחידוש רקמות בגוף, פינוי והפרשת רעלים החוצה. ויטמין E שומר על העור מפני התחמצנות והזדקנות. מעודד התחדשות תאי עור, מגן מפני נזקים סביבתיים . הוא שותף חיוני בפתרון בעיות עור נפוצות כמו אקנה ופצעי בגרות, צלקות וסימני מתיחה. הוא שומר על גמישות העור, מסייע לאספקת חמצן לתאים, מאחה ומרפא פצעים, מעלים ומטשטש צלקות, מרכך ומלחח את העור, ומעניק תחושת מיצוק.

במוצרי הידרולה שמן ויטמין E נמצא בקרם עיניים פעיל, סרום אינטנסיבי, קרם יום מחדש, קרם ניקוי אקטיבי ובמסכת הזנה.

שמן זית

TOCOPHERYL ACETATE

עץ  עתיק יומין , אחד משבעת המינים הגדל באגן הים התיכון ובעל סגולות מרפא רבות. כיום עץ הזית נפוץ במיוחד במטעים ביוון, איטליה וספרד, שנחשבות ליצרניות שמן הזית הגדולות בעולם.

שמן הזית עשיר בוויטמינים A, D,E,K ומכיל ריכוז גבוה של חומרים המסייעים בהתחדשות העור ומגנים עליו מפני רדיקלים חופשיים שאחראים להתחמצנות התאים ולהזדקנות העור.

שמן הזית משמש כאמצעי יעיל לטיפול חיצוני במגוון בעיות עור: מאזן  דלקות ומרגיע  כוויות, מחקרים הוכיחו כי ביכולתו להקטין את הנגעים והאדמומיות בעור הנוצרים לאחר החשיפה לקרני השמש (UVB).

השמן מסייע בריפוי פצעים, מפחית ייצור קשקשים, מחזק את שורשי השיער,  מעניק לעור שכבת הגנה המעכבת הזדקנות ושומרת על עור בריא  וקורן.

במוצרי הידרולה שמן עץ הזית נמצא בסרום האינטנסיבי, קרם יום מחדש וקרם לילה משקם.

שמן חוחובה

SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL

החוחובה הינו שיח בר בגובה 1-2 מטר, מקורו במדבריות סונוורה ומואבי בדרום קליפורניה, אריזונה ואזורי מקסיקו השכנים לה. שיח החוחובה גדל בתנאי מדבר קשים, בטמפרטורה של 50-60 מעלות כמעט ללא מים. בגרעין  הפרי מצוי ריכוז גבוה יותר של ויטמינים ומינרלים המאפשרים לו כדי לשרוד בתנאי החום הקשים.  תכונות האקלים החם ויבש אפשרו לתרבת את החוחובה בישראל. כיום מספר קיבוצים בנגב מגדלים ומפיקים שמן חוחובה איכותי בכבישה קרה. השמן המתקבל בצבע צהבהב נטול ריח.

שמן החוחובה הינו סרום ביולוגי טהור, היפו-אלרגני המעניק לעור לחות והזנה נעימה ומענגת. בניגוד לכל השמנים הצמחיים הוא אינו בנוי מחומצות שומן (טריגליצרידים), ועל-כן מכונה שעווה נוזלית. הרכבו דומה מאוד להרכב העור העוטף את גופנו ולכן הוא מצליח לחדור ולהזין את השכבות העמוקות של העור מבלי להותיר תחושה שמנוניות. הרכבו המיוחד משפר את גמישות העור, מפחית קמטוטים וקמטים, מרגיע גירויי עור ומעניק מראה בריא וקורן.

במוצרי הידרולה שמן חוחובה נמצא בקרם יום המחדש, קרם עיניים פעיל וסרום אינטנסיבי. הוא מעניק לחות מזינה ומשקמת הנספגת הקלות ושומרת על העור אורך כל שעות היום.

שמן חמניות

HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL

צמח ממשפחת המורכבים (Compositae).  מוצאו בדרום אמריקה , משם עבר לאירופה והיה נמכר בעיקר כפרחי נוי. לפני 150 שנה החלו לגדל את החמניות ברוסיה כגידול חקלאי ומשם התפשט הגידול לכל העולם. כיום קיימים כ־50 מיני חמניות.

השמן החמניות המופק בכבישה קרה מגרעיני הפרח מכיל 64% חומצה לינולאית, ריכוז גבוהה של ויטמין E (אלפא טוקופרול וגמא טוקופרול)  ו70% אומגה 6. השמן נספג בקלות ומרכך את העור, מסייע במניעת דלקות וזיהומים. מאזן אקנה, אקזמה ופסוריאזיס ומצמצם נקבוביות פתוחות. 

במוצרי הידרולה נמצא בקרם עיניים פעיל. שמן חמניות מזין ומחייה את האזור העדין מסביב לעיניים, מתקן נזקי שמש, ממריץ התחדשות תאים ומעניק לעור מסביב לעיניים מראה מוצק ומואר.

חמר לבן

KAOLIN

אבקת מינרל לבנה, נטולת ריח, המופקת מחרסית – סלע גירי רך. בשפה המקצועית מכונה “קאולין”

החמר הלבן נחשב לעדין ביותר מכל סוגי החמר. הוא נעים למגע, מתאים לבעלי עור רגיש, עדין ומגורה. 

החמר הלבן נצמד בקלות לעור, ממריץ זרימת הדם וסופח חלקיקי לכלוך ועודפי שומן מעל פני העור. הוא מנקה נקבוביות ומקלף תאים מתים, מייבש פצעים ומרגיע גירויים ועקיצות. כל זאת מבלי לפגוע ב-PH התקין ולגרות את העור, אודות להרכב המינרלים העשיר בו (ברזל, סידן, מגנזיום, אבץ, נתרן ועוד). 

בתהליך הניקוי העמוק החמר הלבן גם מבהיר כתמי פיגמנט שהתווספו על העור ומעניק גוון עור אחיד.

במוצרי הידרולה נמצא במסכת הפילינג האקטיבי. החמר הלבן מסיר תאים מתים, מרענן את מראה העור ומעניק מראה נקי ואחיד. 

שמן זרעי מלפפונים

Cucumber Seed Oil

שמן זרעי מלפפון אורגני מופק בכבישה קרה מזרעי מלפפון יבשים. צבעו זהוב צלול והוא בעל ניחוח רענן ועדין של מלפפון.

השמן מכיל חומצה אולאית וחומצה לינולאית מקבוצת אומגה 3, אחוז גבוה של פיטוסטרולים הידועים כנוגדי דלקת המרגיעים גירויי עור ודלקות, וטוקופרולים, הידועים כמגנים על תאי העור מפני נזקי רדיקלים חופשיים.

זהו שמן קליל ומזין הנספג ברכות ואינו משאיר תחושת שמנוניות. מאזן את הלחות ושומר על אלסטיות העור,  מסייע בהפחתת קמטוטים וקמטים. מאזן גירויי עור ואלרגיות ומרגיע את העור לאחר חשיפה לשמש.

במוצרי הידרולה שמן זרעי מלפפונים נמצא בסרום האקטיבי. הרכבו ומרקמו מאפשרים יכולת חדירה וספיגה טובה יותר לתוך שכבות העור התחתונות להזנה  ושיקום מיטבית.

שמן נבט החיטה

TRITICUM VULGARE (WHEAT) GERM OIL

החיטה היא צמח עשבוני אשר זניו נפוצים ברחבי העולם. השימוש העיקרי בחיטה הוא כמובן למזון, אך לשמן נבט החיטה גם ערך קוסמטי רב.

שמן נבט החיטה עשיר מאד בוויטמין E, חומצות שומן חיוניות (ויטמין F), במיוחד חומצה לינולאית ומכיל גם כמות גדולה של קרוטנואידים (פרו-ויטמין A) המעניקים לו את צבעו האדמדם, וכ-4% חומרים בלתי ניתנים לסיבון התורמים ליכולתו של שמן זה לשקם ולחדש רקמות עור.

שמן נבט החיטה העשיר בוויטמין E נחשב למשמר טבעי. הוא משמש כמעטפת הגנה בררנית החוסמת כניסתם של נזקי סביבה אל העור. מעודד השמירה על העור והתחדשותו.  הוא שותף חיוני בפתרון בעיות עור נפוצות כמו אקנה ופצעי בגרות, צלקות וסימני מתיחה. הוא שומר על גמישות העור, מסייע לאספקת חמצן לתאים, מאחה ומרפא פצעים, מעלים ומטשטש צלקות, מרכך ומלחח את העור, ומעניק תחושת מיצוק.

במוצרי הידרולה נמצא במסכת הזנה משקמת. שמן נבט החיטה מעניק טיפול לחות והזנה מרוכזת. הוא מסייע בשיפור חיוניות העור וגמישותו, בהפחתת מראה קמטוטים, קמטים וסימני גיל. 

שמן נבט החיטה

COCONUT ALKANES & COCO-CAPRYLATE/ CAPRATE

עץ הקוקוס הוא סוג של דקל גבוה (יכול להגיע לכ-30 מטרים) הנפוץ בעיקר באזורים המאופיינים באקלים טרופי. השמן מופק מהקופרה (ה”בשר”, החלק האכיל של הפרי, לאחר שיובש).

שמן הקוקוס הוא שמן רב שימושי ומשמש כמרכיב באינספור מוצרי מזון, קוסמטיקה, סבונים ועד לדלק למנועי דיזל (ביו-דיזל).

שמן הקוקוס מכיל בעיקר חומצות שומן רוויות קצרות שרשרת, אשר בניגוד לחומצות רוויות ארוכות, מסייעות בהורדת רמות ה-LDL (הכולסטרול הרע), ובהורדת רמות הטריגליצרידים. שמן הקוקס מוצק בטמפרטורות נמוכות ונוזלי בטמפרטורות גבוהות. הוא עמיד מאד בפני חמצון וחיי המדף שלו ארוכים במיוחד בהשוואה לרוב השמנים הצמחיים.

שמן קוקוס מכיל מספר חומצות שומן, ביניהן החומצה הלאורית, שידועה ביכולתה להתמודד עם וירוסים, וחיידקים,  וחומצה קפרילית בעלת יכולת אנטי-פטרייתית בשימוש פנימי או חיצוני. הוא נמצא יעיל בשימוש בבעיות כמו אסטמה של העור, פסוריאזיס ואקזמה. הרכב החלבונים  בשמן קוקוס ממריץ התחדשות התאים, כך השמן לא רק נלחם בזיהומים והדלקות, אלא גם מרפא את הסימנים הנראים לעין של מחלת העור.

שמן הקוקוס נספג בקלות  בעור בלי להשאיר תחושה שמנונית. חומצות השומן נאגרות מתחת לאפידרמיס מצמצמות את נקבוביות העור,  ומעניקות  לחות והזנה שנספגת ושומרות על עור חלק ובריא ותורמות  במניעת הזדקנות מוקדמת של העור. 

במוצרי הידרולה נמצא שמן קוקוס בקרם יום המחדש, קרם לילה משקם, קרם עיניים פעיל, סרום אינטנסיבי, קרם הבהרה, קרם ניקוי, פילינג אקטיבי. שמן הקוקוס  נמצא בריכוזים גבוהים מאחר נחשב כיום כ- supper food השומר ומחזק את בריאות הגוף והעור ולכן נמצא כשותף פעיל ברוב מוצרי הידרולה.

מיצוי קנדולה

ציפורני חתול, צמח בר  עשבוני ממשפחת המורכבים, בעל פרחים צהובים או כתומים. ישנם  12-20 מינים של צמחים חד או רב-שנתיים,  הם נפוצים במערב אירופה ואגן הים התיכון

צמח  מרפא ידוע כבר בימי הביניים. הקלנדולה מרגיע ומאזן עור רגיש, מגורה ואדמומי. מסייע לריפוי דלקות וגירויי עור, פריחות וכוויות שמש. משקם עור יבש, מצולק או מבוגר, מאזן עור שמן ומעורב, מזין את העור, מונע הופע קמטוטים וקמטים ומעכב הזדקנות

במוצרי הידרולה נמצא בקרם עיניים פעיל. שמן קלנדולה מרגיע, מרכך ומגמיש את האזור העדין מסביב לעיניים. מעודד זרימת דם ומשקם מראה קמטוטים וקמטים.

שמן קצח

Black cumin oil 

עשב חד שנתי ממשפחת הנוריתיים, מכונה גם “כמון שחור”. בעל פרחים כחולים-לבנים וזרעים שחורים עטופים בתרמילים.  נפוץ ממרכז ועד צפון אפריקה, במערב אסיה ובארצות אגן הים התיכון. זרעי הקצח מעט חריפים ומשמשים כתבלין אותו מוסיפים אותם ללחם, עוגות ודברי מאפה.  השמן מופק מהזרעים בכבישה קרה

זהו שמן בעל הרכב מיוחד המכיל ויטמינים מקבוצת ויטמין E, C, B1, B2, B3, B6, חומצה פולית, סידן, ברזל, נחושת, אבץ, זרחן וריכוז יוצא דופן של 8 חומצות אמינו חיוניות ולא חיוניות. בנטילה פנימית על קיבה ריקה הוא מחזק את הגוף, מאזן דלקות, ומטיב עם מחלות אקוטיות וכרוניות.

בשימוש חיצוני שמן קצח מעורר וממריץ זרימת דם, מחטא ובמסייע בטיפול ומניעת דלקות, מרגיע  עור רגיש ומגורה.

במוצרי הידרולה נמצא בקרם ניקוי אקטיבי. שמן הקצח ממריץ את זרימת הדם והסירקולציה בעת הניקוי, מנתק שאריות לכלוך, איפור, שמנים ושומנים ממקום אחיזתם, ממיס אותם ומאפשר את שטיפתם במים. תוך שמירה ה- PH העור, ותורם לפעולת ניקוי עדינה ואפקטיבית למראה עור נקי ורענן.

שמן רוז היפ

ROSA MOSCHATA SEED OIL

שמן רוז היפ מופק מזרעים המצויים בפירות של מספר זנים של ורד בר, כגון Rosa moshcata ו-Rosa canina. השמן מכיל שפע חומצות שומן חיוניות מקבוצות אומגה-3 ואומגה-6 וחומצה רטינואית מפרו ויטמין A הפועלת לחידוש תאי העור על ידי הגברת ייצור סיבי קולגן, אלסטין ומולקולות אוגרות לחות.

הרוז היפ מאיץ את  התחדשות תאי העור,  מסייע בהרגעת עור רגיש ומגורה, מטשטש צלקות, מונע סימני מתיחה בהריון ובתהליך הרזייה, מצמצם קמטוטים וקמטים ומעניק לעור גוון אחיד.

שמן הרוז היפ נחשב לאחד משמני האנטי-אייג’ינג הטובים ביותר.  במוצרי הידרולה נמצא בקרם יום מחדש, קרם לילה משקם, קרם עיניים פעיל, סרום אינטנסיבי, מסכת הזנה אקטיבית. הוא מעודד התחדשות טבעית של תאי העור, מונע ונלחם בנזקי שמש וסביבה ושמור על מראה בריא וקורן.

שמן זרעי רימונים

PUNICA POMEGRANATE

הרימון הוא עץ נמוך ממשפחת הרימוניים, המגיע לגובה של כשלשה מטרים ומניב פרי מאכל שהוא אחד משבעת המינים. הרימון נמצא בשנים האחרונות בסדרה של מחקרים בארץ ובעולם בזכות החומרים הפעילים הייחודיים רק בו. שמן זרעי רימונים מכיל למעלה מ-60% חומצת שומן לינולאית “מגובשת” (Conjugated Linolenic Acid, או בקיצור CLA) הממריצה את פעילות מערכת החיסון, מזהה ופועלת כנגד תאים סרטניים. 

alpha-estradiolו-17: אנטי אוקסידנט אפקטיבי מאד וככל הנראה אינו קיים בשום מקור צמחי, המעודד שיקום והתחדשות של העור, מטפל בשומות שומניות, צלקות, מבהיר כתמי עור, מונע התפתחות והתפשטות של סרטן העור ומסייע בשיקום נזקי חשיפה לשמש.

ו- gamma-tocopherol צורה נדירה ופעילה של ויטמין E  המגבירה את גמישות העור, מחזקת את קרומי התאים, מגנה מפני נזקים סביבתיים, מפחיתה קמטים וקמטוטים, צריכתה חיונית לשמירה על מראה צעיר ורענן. כל אלה הופכים את שמן רימונים להיות מרכיב מנצח

שמן רימונים נמצא בקרם יום מחדש, סרום אינטנסיבי, קרם הבהרה ומסכת הזנה אקטיבית. מעודד התחדשות עור תקינה ומסייע בשיקום נזקי שמש וסביבה. מעכב הופעת קמטים ושומר על עור בריא ורענן.

שמן שקדים מתוקים

עץ ממשפחת הוורדניים  המגיע עד לגובה ארבעה מטרים. מקורו באזור מרכז אסיה וכיום הוא נפוץ באזורים נוספים בעלי אקלים חם ושטוף שמש מאזורי אגן הים התיכון ועד מערב אסיה.

לשמן המופק מהשקד צבע צהוב בהיר, ריח וטעם של שקד עדין. השמן עשיר בחומצות שומן חיוניות, בעיקר חומצה אולאית (מעל 60%), חומצה לינולאית ובטא סיטוסטרול הידוע בתכונותיהן האנטי דלקתיות, ובשמן וויטמין E המונע התחמצנות ומעכב את הזדקנות התאים. השמן מסייע בשמירה על הלחות הטבעית בעור, מקל על גירודים וגירויי עור ומסייע במניעת יובש. השמן במרקם קליל ונעים למגע הנספג בקלות ואינו משאיר תחושה של שמנוניות.

במוצרי הידרולה נמצא בקרם יום מחדש, קרם לילה משקם, קרם עיניים פעיל, קרם ניקוי אקטיבי, פילינג אקטיבי. שמן שקדים מרגיע את העור, משמר את הלחות הטבעית ומעכב הזדקנות תאים.

חמאת שיאה

Shea butter Butyrospermum paradoxum/ butyrospermum parkii

חמאת שיאה אורגנית בכבישה קרה המופקת מליבת אגוז עץ השיאה. עץ מופלא וענק הגדל פרא בערבות מערב-אפריקה, מניב פירות מגיל 25, אך רק מגיל 40 שנה פירותיו בשיא איכותם. אורך חייו כ-200 שנה

החמאה מופקת בעבודת יד של נשים וזכתה כינוי “זהב הנשים”. הן אוספות את פירות העץ, מייבשות,  טוחנות ולשות את עיסת האגוז עד לקבלת החמאה המשובחת.  זה מאות שנים שילידי אפריקה מודעים לסגולותיה המרובות והמופלאות של חמאת השיאה לטיפול בעור ובשיער, לבישול, לריפוי מחלות ואף משלבים אותה בטקסים מקודשים, לכן מכנים את עץ השיאה קרֶיתאי (“KARITE”) – “עץ החיים”.

החמאה עשירה בחומצות שומן חיונית וויטמיני A, E, F.

במוצרי הידרולה נמצאת בקרם יום מחדש, קרם לילה משקם, קרם עיניים פעיל, מסכת הזנה אקטיבית   בריכוזים גבוהים מאחר שהחמאה בעלת איכות המיטיבה עם העור : היא מגנה מפני קרני שמש יכולה לסייע בהפחתת הסיכון ללקות בסרטן העור, מגבירה את רמת הלחות בעור ומונעת התאדות, מרגיעה ומשקמת פריחות וגירויי עור, ומעודדת התחדשות.

שמן ארומטי הדס

Myrtus communis

צמח ממשפחת ההדסים, אחד מארבעת המינים. שיח ירוק עד או עץ קטן המגיע עד לגובה חמישה מטרים. בעל עלים נגדיים המדיפים ריח ארומטי, המקנה לו את ריחו. השמן הארומטי מופק מהעלים.

שמן ההדס הוא “שמן הכתר” אחד השמנים העדינים ביותר, בעל פעולה עמוקה. מרגיע ומאזן את מערכת העצבים, מגביר אינטואיציה ומודעות.

שמן ארומטי ההדס בעל פעילות נוגדת חיידקים, אנטי ויראלית, אנטי פטרייתית. הוא  מרגיע גירויי עור, פצעים ודלקות. מכווץ ומאלחש עדין, מסייע לטיפול בבעיות נשימה כמו אסטמה, ברונכיט, שיעול, נזלת, וסינוסיטיס. מתאים במיוחד לטיפול בתינוקות וילדים ולבעלי עור רגיש.

במוצרי הידרולה נמצא בקרם הבהרה האקטיבי יחד עם שמן לימון, ליים, ושמן רימונים ולהרגעת העור בתהליך ההבהרה למראה עור אחיד ומואר.

שמן ארומטי לימון

Citrus limonum

עץ ממשפחת ההדרים, המתנשא עד לגובה מקסימאלי של 6 מטרים. מוצאו בהודו. לימון שימש את האנגלים לטיפול במחלות ים, מלריה וחיידקי מעיים . כיום קיימים 47 סוגים של עצי הלימון.

שמן ארומטי לימון מחזק מערכת חיסונית, מנקז רעלים. הוא אנטי בקטריאלי, אנטי-פונגלי,  שומר על תפקוד האיברים  בגוף  ותומך בהתחדשות תאים ורקמות. מחטא ומרפא פצעים וצלקות טריות, מבהיר כתמים.  במריחה חיצונית השמן פוטוטוקסי-  מעלה את רגישות לקרני שמש ולכן יתאים לשימוש ערב/לילה.

במוצרי הידרולה נמצא בקרם הבהרה האקטיבי יחד עם שמן ליים ארומטי, שמן רימונים ושמן הדס להפחתת כתמי עור למראה עור אחיד ומואר.

שמן ליין

CITRUS AURANTIFOLIA

עץ הליים שייך למשפחת הפיגמיים ומקורו בהודו. במאה ה-16, הגיע לצפון אמריקה עם מגלי הארצות הספרדים. אשר נשאו אותו עמם באניות כתרופה למניעת מחלת הצפדינה הנובעת ממחסור בוויטמין C.

שמן הליים מופק מקליפת הפרי, הדומה בצורתו לפרי הלימון, אך גודלו כמחצית.  בעל ריח לימוני מרענן. הוא מחטא חזק מאוד, קוטל נגיפים ופטריות, אנטי ויראלי ומבהיר את העור. הוא יעיל לטיפול באקנה, ובצלקות של אקנה. מזרז התחדשות רקמות ומזרז החלמת פצעים, יעיל לבעיות נשימה ולמחלות חום כגון שפעת, התקררות, ברונכיט.

במוצרי הידרולה נמצא בקרם הבהרה האקטיבי יחד עם שמן לימון ארומטי ושמן רימונים ושמן הדס להפחתת כתמי עור למראה עור אחיד ומואר.

עץ התה

LEPTOSPERMUM  SCOPARIUM  BRANCH

 

עץ ירוק עד ממשפחת המלולייקה הצומח במהירות רבה ויכול להגיע עד לגובה של 27 מטר. מקור העץ באוסטרליה, גדל באדמה ביצתית.

שמן עץ התה הינו אנטי בקטריאלי הנוגד דלקות. הוא  מטהר ומחטא בעת מחלה,  מאזן ומרגיע גירויים וגירודים דלקות, זיהומים ויעיל במצבי עזרה ראשונה לחיטוי העור. הוא ממריץ ומאחה, יעיל כהרגעת העור לאחר שריטות וכוויות. 

במוצרי הידרולה נמצא בפילינג האקטיבי כמחטא, תומך ומרגיע בתהליך התחדשות עור פנים.

פלמה רוזה

PALMAROSA

השמן הארומטי מאזן והמשרה תחושת רוגע ושלווה. מרפה שרירים,  מחזק מערכת חיסונית ומסייע לגוף להתחזק לאחר מחלה. תומך בריפוי מגוון בעיות עור כמו אקנה, סבוריאה, גרד וגירויים ומאזן זיהומים ופטריות . משפר זרימת דם ושומר על הלחות הטבעית בעור.

שמן נענע

MENTHA VIRIDIS (SPEARMINT) LEAF OIL

 

שיח תבלין נמוך בעל עלים ירוקים מבריקים ושורשים ארוכים מאוד המתפשטים למרחק. השמן האתרי מופק מכל חלקי הצמח באמצעות זיקוק בקיטור. הצמח ידוע  כמזרז עיכול לאחר ארוחה דשנה ומקל על כאבי בטן וגזים אחרי ארוחה.

השמן הארומטי מחטא ומאזן דלקות. מטהר דם, ממריץ סירקולציה ומחזק את המערכת החיסון. מקל על גודש במערכת הנשימה במצבי סינוסיטיס, שפעת, התקררות ואסטמה.

מעורר וממריץ קל, מבהיר מחשבה ומעלה את יכולת הריכוז. מרומם מצב רוח ומרפה מתח ועייפות נפשית ופיזית.

במוצרי הידרולה נמצא בקרם ניקוי האקטיבי. שמן נענע מחטא ומסייע בניקוי נקבוביות העור, מאזן אקנה ומרגיע דלקות. מעניק תחושת רעננות מקררת ומרגיעה.

קינמון

CINNAMOMUM ZEYLANICUM BARK EXTRACT

עץ הגדל  בסרילניקה, דרום הודו ואינדונזיה. הקינמון הינו צמח מחמם וממריץ המחזק  מערכת החיסון ומניע את מערכות הגוף בכל מצב בו יש האטה בתפקוד. צמח אנטי ויראלי, אנטי דלקתי, אנטי פטרייתי, מחטא, ממריץ ומעורר.

במוצרי הידרולה נמצא בפילינג האקטיבי. תמצית הקינמון מעודדת וממריצה את פעולת הניקוי, מחטא ומרגיעה דלקות יחד עם שמן עץ התה, שמן נענע וגרגירי רימונים. 

לבנדר

LAVANDULA ANGUSTIFOLIA

בעברית – אֲזוֹבְיוֹן הרפואי. צמח ארומטי ממשפחת השפתניים הגדל באירופה, אגן הים התיכון, אפריקה ודרום מערב אסיה. החומר הפעיל האיכותי ביותר ממנו מפיקים את השמן הארומטי ואת ההידרוסול נמצא בפרחים הפורחים בחודשי הקיץ.

הלבנדר מאזן, תומך ומרפא מגוון רחב של בעיות עור: הוא מרגיע ומאזן אדמומיות, אלרגיות, פריחות ואקנה. מחטא זיהומים, מזרז התחדשות תאי העור, מאחה רקמות, מסייע בתהליכי החלמה ותורם למראה עור איד ומסייע בטשטוש כתמים וצלקות.  מאלחש כאבים ומרגיע  את מערכת העצבים, מרפה שרירים ומעכב היווצרות קמטי הבעה. מומלץ תמיד להחזיק בבית כעזרה ראשונה בכוויות, שפשופים, עקיצות חרקים, פצעונים דלקתיים, וטיפול בפצעים ללא השארת צלקת.

הידרוסול לבנדר הוא חלק מנוסחת ה-TriDrosol האקטיבית של הידרולה. הוא מרגיע ומאזן, מפרה מתח השרירים המונע היווצרות קמטוטים וקמטים ומעניק לעור חיוניות וברק טבעי.   

גרניום

PELARGONIUM GRAVEOLENS FLOWER WATER Geranium water  

שיח ארומטי ממשפחת הפלרגוניום, אשר משתייך למשפחת הגרנאים,  במקור מדרום אפריקה. משמש בתעשיית הבשמים. לאירופה הקלאסית (בעיקר ספרד ואיטליה) הוא הגיע לקראת סוף המאה ה-17 והפך פופולארי כמעט בן רגע. ישנם כ-700 מינים שונים של גרניום, את ההידרוסול והשמן הארומטי מזקקים מכל חלקי הצמח. 

הגרניום הוא צמח הורמונאלי המווסת ומאזן את העור. הוא שומר על רמת הלחות וה-PH בעור ומאזן עור יבש או שמנוני. ממריץ זרימת הדם, מעודד התחדשות תאי עור ותומך בריפוי בבעיות עור כמו  אקזמה, אטופיק דרמטיטיס (אסטמה של העור), פסוריאזיס ועוד. הוא מונע צלקות ומצמצם צלוליטיס וסימני מתיחה, מאזן כתמי עור הורמונליים ומעכב הופעת קמטוטים קמטים.

הידרוסול גרניום הוא חלק מנוסחת ה-TriDrosol האקטיבית של הידרולה. הגרניום מאזן השפעות הורמונליות על פני העור ממריץ ומחייה ומעניק גוון חיוני ובריא.

עשב לימון

CYMBOPOGON CITRATUS FLOWER WATER

 

עשב לימון (נקרא גם לימונית ריחנית או למון גראס) הוא צמח עשבוני רב שנתי ממשפחת הדגניים. מקורו באזורים טרופיים בדרום מזרח אסיה ובאפריקה. מתנשא לגובה של 1-2 מטר. חלקו התחתון של הגבעול מעובה ודומה לבצל ירוק, והעלים משוננים ומחודדים בקצותיהם וטעמם דומה ללימון. העשב הלימון נפוץ במטבחים אסיאתיים רבים: בגבעול הבשרני משתמשים לבישול מרקים, ותבשילי עוף דגים וירקות, ובעלים – לחליטות תה. את השמן הארומטי וההידרוסול מפיקים מהעלים.

העשב לימון הוא צמח אסטריג’נט:  הוא מחזק את טונוס השרירים, מגמיש את כלי דם ומשפר זרימת דם.  ממריץ את מערכת החיסון  והמערכת הלימפה ומסייע בשיקום בעיות עור כמו אקזמה, אטופיק דרמטיטיס (אסטמה של העור), פסוריאזיס ועוד.

הידרוסול עשב הלימון הוא חלק מנוסחת ה-TriDrosol האקטיבית של הידרולה. מחזק את שרירי עור הפנים שומר על מראה עור מוצק ובריא.